Vrije plaatsen en capaciteitstabel

Vrije plaatsen

= Een tabel van alle vrije plaatsen voor een bepaald schooljaar, zonder onderscheid te maken tussen indicator / niet-indicator. Vooral handig voor ouders om te raadplegen gedurende het lopende schooljaar.
Deze tabel is puur indicatief, en kan zowel tekst als cijfers bevatten. Mogelijke waarden:

  • [leeg laten]: betekent dat de opleiding niet wordt aangeboden. Achtergrond wordt grijs.
  • cijfer groter dan 0: betekent dat dit het aantal vrije plaatsen zijn. Achtergrond wordt groen.
  • tekst “Ja“, “plaats“, “ok“: betekent dat er nog plaats is (zonder precieze aantal te definiëren). Achtergrond wordt groen.
  • Cijfer 0 of “nee“: betekent dat er geen plaatsen meer vrij zijn. Achtergrond wordt rood.

Vrije plaatsen bewerken

“Vrije plaatsen” vind je onder LOP opties > Vrije plaatsen. Kies dan bovenaan het juiste tabblad.Vrije plaatsen tonen op de websiteOm vrije plaatsen te tonen op de website, moet je eerst een pagina aanmaken.
Pagina’s > Nieuwe paginaOp die pagina moet je vervolgens volgende tekst plaatsen:

[vrije-plaatsen jaar=2018]

Het jaar dat je hier ingeeft, is het eerste geboortejaar dat kan aanmelden. Dus voor schooljaar 2020-2021 is dat geboortejaar 2018.

Vervolgens kies je bij pagina-attributen onder Template  > Full Width

Klik tenslotte op Publiceren.

De nieuwe pagina toevoegen aan het hoofdmenu

Ga naar Weergave > Menu’s, selecteer de pagina die je net hebt aangemaakt en klik op “Aan menu toevoegen“Sleep de pagina naar de gewenste positie in het hoofdmenu. Klik de pagina vervolgens open en pas de titel aan zoals je wil dat die in het menu verschijnt.

Als deze pagina een vorige pagina vervangt, kan je de oude pagina ook open klikken en vervolgens klik je op verwijderen.
Als alles er goed uit ziet klik je op Menu opslaan.

Capaciteitstabel

= Tabel die enkel cijfers kan bevatten. Hier kan de totale capaciteit worden ingevoerd voor ieder leerjaar per school. Aantal vrije plaatsen kan onderverdeeld worden in aantal voor indicator- en aantal voor niet-indicator leerlingen.

Als er geen onderscheid moet gemaakt worden tussen ind. en n-ind., volstaat het om enkel het veld voor indicatorleerlingen in te vullen en het veld voor niet-indicator leeg te laten.

Als een bepaalde school geen aanbod heeft voor een bepaald leerjaar volstaat het om het veld voor de capaciteit leeg te laten.

Capaciteitstabel bewerken

Dit kan onder LOP opties > Capaciteitstabel.